Min lilla plats i cyberrymden

Min lilla plats i cyberrymden

Lite om bloggen

Kul att just du hittade hit! Eftersom jag inte har datorer i mitt arbete numera, så får jag lite abstinens. Startar en blogg för att visa upp sådant som jag är intresserad av och kanske kan det inspirera någon annan.
Jag har fyra hjärtan och det är mina barnbarn, vilka dock får vara anonyma och jag lägger inte upp några bilder utan tillåtelse från föräldrarna.
Jag har lite spridda intressen, allt beroende på humör och årstid, men mina två katter, nio hönor, en tupp och ett påfågelspar finns där året runt. Resor och vandringar är också något jag alltid vill göra.
Bilder är något jag gärna visar upp, de berättar så mycket, kanske olika saker för olika personer. Konsten finns ju som sagt i betraktarens öga.
Hoppas jag kan förmedla någon känsla till er som besöker min sida.
Du är välkommen att skriva här i min blogg,
dina synpunkter är alltid välkomna! Klicka bara på "kommentarer".
Kära hälsningar Maja

Siena 5/10 2017

ResorPosted by Maja Mon, October 16, 2017 23:53:39
Där är den, bakom soldiset, underbara Siena, 1300-talsstaden som är så gott som helt bevarad men ändå levande smiley En stad så kuperad, att man får en hel veckas motionsdos bara genom att traska på stadens gator. Siena är känd bland annat för "Palio", en hästkapplöpning som hålls två gånger per år på det snäckformade torget "Piazza del Campo" mitt i staden. Hästarna springer runt det gråa området på torget och folket står i mitten. Man har sin favorithäst och det är endast vinst som gäller. Vinnare får en stor duk med Jungfru Marias bild på sänkt ner från den stora balkongen i det ljusa huset i mitten och alla är helt extatiska. Detta är ett mycket stort evenemang i Siena, kanske det största.


Piazza del Campo (Lånad bild)
Klicka på bilderna för större vy


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.