Min lilla plats i cyberrymden

Min lilla plats i cyberrymden

Lite om bloggen

Kul att just du hittade hit! Eftersom jag inte har datorer i mitt arbete numera, så får jag lite abstinens. Startar en blogg för att visa upp sådant som jag är intresserad av och kanske kan det inspirera någon annan.
Jag har fyra hjärtan och det är mina barnbarn, vilka dock får vara anonyma och jag lägger inte upp några bilder utan tillåtelse från föräldrarna.
Jag har lite spridda intressen, allt beroende på humör och årstid, men mina två katter, nio hönor, en tupp och ett påfågelspar finns där året runt. Resor och vandringar är också något jag alltid vill göra.
Bilder är något jag gärna visar upp, de berättar så mycket, kanske olika saker för olika personer. Konsten finns ju som sagt i betraktarens öga.
Hoppas jag kan förmedla någon känsla till er som besöker min sida.
Du är välkommen att skriva här i min blogg,
dina synpunkter är alltid välkomna! Klicka bara på "kommentarer".
Kära hälsningar Maja

Florens 3/10 2017

ResorPosted by Maja Mon, October 16, 2017 20:40:08
Nu har jag gjort min dröm, resan till Toscana i Italien! Detta land med så mycket kultur och historia att man skulle nog behöva år för att upptäcka allt. Alla underbara byggnadsstilar som bara andas det förflutna. Man kan nästan se befolkningen som gick på Florens gator kanske på 1300-talet. Florens (Firenze) vid foten av Apenninerna, på ömse sidor om floden Arno, andas historia. Ponte Vecchio (Italienska för Gamla bron) är en känd bro från medeltiden som går över floden Arno. Den är känd för sina butiker (mestadels guldsmeder) vilka ligger längs med hela bron. Ponte Vecchio är också Europas äldsta segmentvalvbro. Nästan lite overkligt att befinna sig på denna bro.
Följande stod att läsa i DN 1966: "Omfattande regn under fredagskvällen och natten till lördagen fick floden Arno i Toscana att svämma över sina bräddar. Gator i Florens stod under vatten.
Ett av stadens världsberömda museer, Palazzo Pitti, fick vatten i bottenvåningen. Järnvägen vid Florens stängdes av, eftersom banvallen var hotad. Motorvägen mellan Florens och Pisa blockerades på lördagsmorgonen av flera ras.
Säkerhetsanordningarna i Florens för att minska effekterna av Arnos översvämningar sattes i tämligen gott skick efter 1966: då flöt oskattbara konstvärden bort sedan centrum hamnat under vattenlinjen." Fortfarande finn det ett hus med märken efter hur högt vattnet stod, (ca. 3 m) en mycket skrämmande syn.

Killen i rött på en av fotona är Dante* som ber publiken att peka på en av hans otaliga verser och han läser upp den. Denna killen kunde alla utantill som rinnande vatten smiley
(*Dante Alighieri, född mellan 18 maj och 17 juni 1265 i Florens i Toscana, död 13 eller 14 september 1321 i Ravenna i Emilia-Romagna, var en italiensk författare, ämbetsman, poet och statslärd.)
Pinocchio är en italiensk litterär figur i en sagobok av Carlo Collodi, Florens. Berättelsen publicerades 1881–83 som Le avventure di Pinocchio.


Arno översvämning 1966 (Lånad bild)


Florens
Klicka på bilderna för större vy  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.